GELİN TANIŞ OLALIM PROJESİ
Referans No: TR51/15/SEP
Kızılcahamam ve Harran ilçelerinde bulunan, sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan 13-15 yaş arasındaki gençlerin, öğretmenlerin ve ilçelerdeki karar verici konumunda olan idarecilerle, proje konusunda yetkilendirilmiş bireylerin karşılıklı hareketlilik ile tanışmalarını, sosyal iletişimlerinin arttırılmasını ve bölgeler arası etkileşimin sağlanması amacıyla Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan ve 2015 yılı Sosyal Etkileşim Programı çerçevesinde T.C. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Gelin Tanış Olalım Projesi uygulamaya konulmuştur. Projemiz 6 ay süreli olup 97.600,00 TL bütçe ile yürütülmektedir.
Proje Sahibi;
Kızılcahamam Kaymakamlığı,
Proje Ortakları;
Harran Kaymakamlığı,
Proje İştirakçileri;
Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,
Kızılcahamam İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü,
Projenin Amacı;
Genel Amaç:
Ankara Kızılcahamam ve Şanlıurfa Harran ilçeleri arasında sosyal etkileşimin arttırılması, bölgelerin tanınması, sanatsal, sportif, turistik faaliyetlerde bulunulması ve sosyal etkileşim sağlanması amaçlanmaktadır.
Özel Amaç:
Ankara Kızılcahamam ve Şanlıurfa Harran ilçesindeki 13-15 yaş aralığındaki sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan gençlerin karşılıklı hareketlilikle sosyal iletişimlerinin sağlanması ve bölgeler arası etkileşimin arttırılması, sosyal içerme konularına yönelik iyi örneklerin oluşturulması ve paylaşılması.
Ankara Kızılcahamam ve Şanlıurfa Harran ilçeleri arasındaki sosyal, kurumsal işbirliklerinin arttırılması, sahip olunan bilgi, tecrübe ve sosyal kapasitelerin ortak kullanımı ile etkin kullanımı ile kurumsal yapıların güçlendirilmesi.
Ankara Kızılcahamam ve Şanlıurfa Harran ilçelerinde bulunan bireylerin, grupların ve kurumların birlikte ve ortak amaçlar doğrultusunda hareket etme becerilerinin yükseltilmesi, sürdürülebilir ağ ilişkilerinin geliştirilmesi
Faaliyetlerimiz;
İlçedeki mülki idareye bağlı bulunan kurumlar
Okul yöneticileri ve öğretmenleri
Yerel yönetim temsilcileri
Sivil toplum kuruluşları
Yukarıdaki sayılan gruplara tanıtım yapılarak karşılıklı olarak yapılabilecek işbirliği ve sosyal, kültürel paylaşımları değerlendirilecektir. İşbirliği noktasında iletişim görevi oluşturulan proje ekibi aracılığı ile yerine getirilecektir.
Projeden Beklenen Sonuçlar;
Proje katılımcıları farklı bir bölgeyi tanıyacaklar ve vizyonları gelişecektir. Ülkemizdeki kültürel zenginliğimizi yaşayarak göreceklerdir. İlçeler arası sosyal ağlar ve birliktelikler güçlenecek sahip olunan bilgi, tecrübe ve sosyal sermaye geliştirilecektir. İlçeler birbirlerinin bilişsel ve sosyal birikimlerinden yararlanabileceklerdir.
Başvuru sahibi ve ortaklar ortak faaliyet yapılabilecek kardeş kurumlara kavuşacaklardır. Daha sonraki faaliyetlerde birlikte hareket edebilme alt yapısına kavuşacaklardır. Kurumlar ve proje ekipleri karşılıklı olarak sahip oldukları sosyal birikimlerini paylaşacaklar. Yerel ve bölgesel sorunların çözümlerinde, proje geliştirmede etkinlikleri artacaktır. Ulusal ve uluslar arası projelerde sosyal altyapının etkin kullanımı sağlanacaktır. Yurt içi ve yurt dışı ortak proje geliştirme kapasitesi artacaktır.